Filmer fra 2013-2014 DEL 2

21.10.2014 - 10:59 - kommentarer (2)

The Spectacular Now

Enda en romantisk komedie som jeg både gråt og lo med (mest gråt), men også en jeg kunne kjenne meg igjen i. Denne representerte ekte ung kjærlighet for min del, og mye av handlingen i filmen var veldig realistisk. Det var i denne filmen jeg begynte å få sansen for Miles Teller, og forsåvidt Shailene Woodley, og så at det er mye håp for fremtidens skuespillere.Dallas Buyers Club

Denne filmen som skaffet skuespillerne sine hele to Oscarer, hvis jeg ikke allerede hadde fått det etter Mud, gav den meg ny tror på hunken Matthew McConaghey, som vi ellers bare kjenner fra dybdeløse romantiske komedier. Etter en lang pause fra skuespillerkarrieren kom også Jared Leto inni rampelyset igjen, og sammen ble dette en fabelaktig film full av såre og råtøffe øyeblikk.

 

The Wolf of Wallstreet

Martin Scorsese må ha en spesiell plass i plass i hjertet sitt for DiCaprio, og tross at denne filmen (overraskende nok) ikke skaffet skuespilleren en Oscar, var den 3timer lange filmen en fryd og se på. Jeg både lo meg ihjel og måpte i beundring og vantro. Jeg tror nok også at grunnen til at DiCaprio gikk fra prisutdelingen uten en statuette, var at alle vet at  neste år vil han komme ut med en enda større og bedre rolleprestasjon, enn den forrige. Jeg krysser fingrene for deg, Leo!

 

The Fault in Our Stars

Jada, jeg dro på kino for å se denne film adapsjonen av en bok jeg kun orket å lese 30 sider av, og jada, jeg gråt litt. Men når du presser både kreft, ung kjærlighet, en blind bestevenn og en falsk begravelse inn i en og samme film, kan man ikke unngå at dette ble en suppe av sentimentalitet. Jeg sier ikke at filmen var god av den grunn, jeg gråter tross alt av "bruk bilbelte"-reklamer, men å se to ungdommer bruke en hel film på å snakke som et eldre ektepar før vi til slutt får vite at alle du elsker, kommer til å dø, var bortkastet tid.


Gone Girl

David Fincher gjør det igjen! Jeg brukte hele sommeren på å lese meg gjennom denne boken, ved samme navn, før jeg skulle se filmen som hadde premiere i oktober. Jeg hadde gledet meg som en liten jente til å få se dette mesterstykket, og skuffet ble jeg absolutt ikke. Filmen er så tro til boken at den kunne risikere å bli for forutsigbar, men jeg satt ikke stille i et sekund under den 2- og en halv times lange filmen. Jeg ber alle om å se filmen som for meg var 2014s beste. Tipp topp tommel opp!


Deliver Us from Evil

Nok en skrekkfilm, men på langt nær så trutt og teit som Annabelle. Denne var faktisk guffen, og gav meg frysninger. I bunn og grunn er jeg ikke så stor fan av eksorsisme filmer, men denne fungerte overraskende bra. En god historie som ble backet opp av god lyd og fine skrekkelementer, gjorde Deliver Us from Evil, til en av mine favoritt grøssere i år.


Enemy

Jake Gyllenhaal vil alltid være en skuespiller jeg holder øynene åpne for, og i denne litt ukjente filmen så jobber han overraskende bra med overraskende lite. Jeg synes rett og slett hele denne filmen virket utrolig merkelig ved første øyekast, men når jeg faktisk forstod den ble den til en av de mest underlige, men interessante filmene jeg har sett.


Boyhood

Sjarmerende, morsom og selvfølgelig et helt utrolig prosjekt, men ikke mer enn det. Boyhood tok 13 år å lage, og jeg beundrer regissøren for idéen. Det er ingen store konflikter eller utfordringer karakterene står ovenfor, men filmen viser en ung gutts oppvekst på en realistisk måte. Jeg som selv er født på 90-tallet fikk et lite glimt av min egen barndom fra denne filmen.1 KOMMENTAR

Dina

21.10.2014 kl.20:09

Du skapte akkurat kvelden min nå, thanks
Mirielle Larsen

23.10.2014 kl.12:33

Dina: Bare hyggelig!


NAVNET DITT

Her kan du skrive hva som
helst om deg selv. Her kan
du skrive hva som helst
om deg selv. Håper dere
liker designet.

KATEGORIER
ARKIV
hits