Filmer fra 2013-2014

15.10.2014 - 22:18 - kommentarer (1)

Jeg har jo vært borte lenge nok til å ha sett et par gode (og dårlige) filmer (og serier) fra året 2013 og 14, så jeg tenkte jeg skulle dele de med dere! Jeg er stadig inne på IMDB.com og skriver ned filmer på notatene på telefonen min som jeg vil se, og når jeg har sett de huker jeg av. Dette har ført til mange skuffende filmopplevelser, men også mange utrolige. Her er et lite knippe:

 

Carrie

Vel, det har blitt laget titalls med Carrie-remaker, og den neste blir bare dårligere enn den forrige. Denne var altså, intet unntak. Jeg skal ikke si at jeg er ekspert på Stephen King-historien, men jeg vet nok om filmene til å si at dette neppe blir en klassiker.
Insidious 2

Det vil alltid være et stort press på oppfølgere, noe denne filmen dessverre bukket under for. Underholdende var den, men jeg savnet den vonde klumpen i magen fra den først som kom i 2010. Når du er stor fan av den første filmen, kan oppfølgere alltid skuffe litt, noe Insidious gjorde. Men jeg mistet ikke håpet av den grunn! Det kommer nemlig en treer i 2015, og jeg venter i spenning.


 

Her

Spike Jonze vil nok aldri skuffe meg, og det gjorde han heller ikke med Her, som vant en Oscar for beste manus! Hovedrollene Pheonix og Johansson presterte godt, og gav meg en skikkelig feelgood-film som fikk meg til å gråte litt på slutten. Definitivt en annerledes romanse, men verdt å få med seg hvis du har sansen for vakre bilder kombinert med søt musikk.


 

Gravity

Vel, det skulle bare mangle at jeg hadde fått med meg filmen som stakk av med flest Oscarer i 2013, nemlig Gravity! Denne var jo selvfølgelig visuelt sett, helt utrolig, og George Clooney blir aldri feil det heller. Når det kom til følelsen jeg satt igjen med etterpå, var det egentlig mest svimmelhet. Så blir du lett sjøsyk er ikke dette filmen for deg.The Conjuring

2013 har vært et godt år for skrekkfilmer, som jeg også har et kjært forhold til. The Conjuring gav oss et godt bidrag til de nyere skrekkfilmene (som kvaliteten forøvrig synker i), men nådde ikke helt opp hos meg. Nå er riktig nok jeg ikke den enkleste å skremme, men jeg skulle ønske de utnyttet de skumleste/ekleste scenene litt mer (som når vi ser et par dinglene føtter bak en av hovedrollene). Ellers var det et fint lite skremsel.


 

Prisoners

Dette var definitivt høydepunktet for mitt filmår i 2013. Jeg hadde gledet meg til denne lenge, og den skuffet ikke. Jeg satt på kanten av setet gjennom de 153 minuttene, og hadde en vond klump i magen når jeg kom ut av kinosalen. Jeg har ikke barn selv, men jeg ble virkelig revet med i hvordan det må være å oppleve at et barn blir borte fra familien. Jeg har allerede sett denne tre ganger, og flere skal det bli. Wow, er alt jeg har å si! 

About Time

Av alle romantiske komedier jeg har sett de siste årene vil denne definitivt være en favoritt. Jeg så den en regntung søndag alene i sengen, og både lo og gråt fra første stund. Et både ekte og surrealistisk syn på det å finne kjærligheten, som virkelig nådde frem til ihvertfall 17-årige, og håpløst forelskede meg.


 

August: Osage County

Som feminist var det godt å se en film med sterke kvinnelige hovedroller, etter at filmer som The Wolf of Wallstreet og American Hustle kom på ca. samme tidspunkt. Selv om denne filmen fikk blandede kritikker, synes nå jeg at den ble et veldig vakkert portrett av kvinner i en "kjerne"-familie. Spesielt Meryl Streep utmerket seg i en litt annerledes rolle, og selvfølgelig var Julia Roberts som vanlig helt strålende.

 

Top of the Lake

Jeg tok med serier i dette innlegget kun for å skrive om denne serien. Fra første stund ble jeg møtt med vakre bilder fra New Zealand, og godt skuespill fra relativt ukjente ansikter (sett bort i fra Elisabeth Moss og Holly Hunter, da). Dette var en serie som gav meg frysninger og som jeg ikke klarte å legge vekk. Det var trist å få høre at den kun var en miniserie som det kun kommer en sesong av, for denne kunne jeg gjerne hatt flere timer med. Anbefaler denne på det sterkeste om du like krim med dybde.
0 KOMMENTARER

Veronica S

15.10.2014 kl.22:53

Jeg takler ikke sånne skrekkfilmer..jeg sover ikke etterpå hehe


NAVNET DITT

Her kan du skrive hva som
helst om deg selv. Her kan
du skrive hva som helst
om deg selv. Håper dere
liker designet.

KATEGORIER
ARKIV
hits