EDEN

17.03.2013 - 21:05 - kommentarer (0)

Nå har jeg akkurat sett dramaet Eden, fra 2012, med Jamie Chung og Matt O'Leary i hovedrollene.

Eden er historien om en ung koreansk-amerikansk jente som blir kidnappet og tvunget ut i prostitusjon av menneskehandlere. Hun begynner å samarbeide med de som har kidnappet  henne, i kamp om å overleve. Hun danner også et vennskap med en av de andre jentene som er i samme situasjon, men ingenting er sikkert når du aldri kan være trygg.


Eden for meg var en utrolig sterk historie som backes opp av enda sterkere skuespill. Jamie Chung spiller troverdig en redd og forvirret jente fanget i situasjonen sin, og Matt O'Leary portretterer en narkotikamisbruker og hallik godt. Jeg likte hvordan det først virket som Eden og venninnen hennes skulle kjempe sammen mot situsjonen, men det viser seg snart at dette ikke er tilfelle.Både filmvinkler, musikkbruk og fargetoner klarer å skildre et skittent og utrygt miljø godt. Og viser oss en verden vi ikke ser så mye av, siden den ligger så godt skjult. Jeg blir nesten skremt av å se disse jentene som blir misbrukt, utvikle seg til kalde maskiner etterhvert som tiden går, og ingen klarer å unslippe overgripernes gjerngrep.

Enda det virker som Eden skal falle i den samme fellen som de andre jentene, ser man fortsatt spor av den menneskelige og redde jenta som fortsatt gjemmer seg i henne.

Jeg vil gi denne filmen en ren 5'er.  Det er skremmende å vite at dette er ting som skjer ute i den virkelige verden, og jeg føler at dette er viktig film å se for alle, så sjekk ut traileren!

0 KOMMENTARERNAVNET DITT

Her kan du skrive hva som
helst om deg selv. Her kan
du skrive hva som helst
om deg selv. Håper dere
liker designet.

KATEGORIER
ARKIV
hits