MY MAD FAT DIARY

13.03.2013 - 21:29 - kommentarer (0)

Hei! Jeg har litt tid nå før jeg skal sette meg ned med prøvelesningen igjen, så jeg tenkte jeg skulle annmelde en ny serie jeg har sett på, ved navn "My Mad Fat Diary".

Jeg ble tipset om serien i denne artikkelen på P3.no: http://p3.no/filmpolitiet/2013/03/tre-damer-du-kommer-til-a-elske/
Når jeg så hva som var skrevet om serien og at det var kanalen E4 som presenterte den, ble jeg umiddelbart interessert. Jeg har jo tidligere blitt helt forelsket i E4's serier som Skins og Misfits, så jeg tenkte, hvorfor ikke?

Dette ble et valg jeg absolutt ikke kom til å angre på.

Året er 1996, og i en liten by i England har 16 år gamle og overvektige Rae(Raechel), akkurat sluppet fri fra et mentalsykehus hun har tilbrakt 4 måneder i. Hun skriver dagbok og går fortsatt i terapi hos Kester, en litt spesiell med god psykolog. Når hun endelig er ute igjen, gjenopptar hun et gammelt vennskap med Chloe som introduserer henne for sine venner igjen, Chop, Archie, Finn og Izzy, alle uvitende om Rae's psykiske situasjon.

Men dette er absolutt ikke en serie om bare dårlig selvtillitt, selvskading og mobbing, tvert imot. Rae skribler i vei i dagboken om gutter, sex og forholdet til seg selv og vennene sine. Med sin mørke og hysteriske humor finner hun en måte å takle hverdagen på med sin vanskelige mor som akkurat har funnet seg en ulovlig immigrant som elsker, sine nye, kule venner og trangen til å fråtse. 

 

Det tar ikke lang tid før Rae forelsker seg i en i vennegjengen, og vi følger henne i flere håpløse romanser som viser seg å være mer enn hun selv trodde. Vi får også møte noen av de hun knyttet bånd med på mentalsykehuset, blant annet lille Tix som har spiseforstyrrelser og angst.

Når det kommer til filming, lyd og spesialeffekter, kan jeg ikke si noe annet enn fantastisk. Hverdagen til Rae er filmet ganske grått, noe som gir det en veldig realistisk og sensitiv følelse. Både soundtracket som inneholder band som blant annet The Smiths og The Cure, og Rae's voiceover når hun skriver i dagboken gjør serien enda mer komplett og personlig. Spesialeffektene er utrolig humoristiske ettersom de har latt Rae styre showet ved å blant annet kunne skrible litt på skjermen innimellom. 

Jeg kan love deg at du ikke kan sitte igjennom hele sesongen av My Fat Diary uten å le, gråte eller bli sjokkert. Jeg kan også (nesten) love at du vil forelsket deg i Rae, og menneskene rundt henne, og du vil ikke angre på at du satte av tid til denne serien. Det er ikke så mye mer å si enn at jeg vil gi denne serien terningkast 6. Rett og slett, vel fortjent!

0 KOMMENTARERNAVNET DITT

Her kan du skrive hva som
helst om deg selv. Her kan
du skrive hva som helst
om deg selv. Håper dere
liker designet.

KATEGORIER
ARKIV
hits