WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN

03.03.2013 - 20:09 - kommentarer (0)

Hei, nå har jeg akkurat sett "We Need to Talk About Kevin", med mamma, og tenkte jeg skulle anmelde den! We Need to Talk About Kevin er en film fra 2011 basert på novellen av Lionel Shriver, ved samme navn. Filmen har Tilda Swinton, John C. Reilly og Ezra Miller i hovedrollen. En utrolig spennende sammensetning av skuespillere etter min mening. 

Filmen handler for det meste om Kevin's mor Eva, som i utgangspunktet aldri ville ha barn, men når hun blir unfanget med en gutt blir hun tvunget inn i morsrollen. Hennes førstefødte Kevin er ikke som andre gutter, og Eva sliter med å komme inn på sin egen sønn, i mens faren hans Franklin ikke viser noen tegn til problemer. Vi ser Eva i nåtiden som alene og ensom imens hun opplever traumer fra fortiden, og vi ser Eva sin fortid der vi får vite mer om hennes forhold til Kevin. Hele filmen bygger opp til det ultimate klimakset i slutten, og regissøren Lynne Ramsay legger hele tiden igjen spor som vi kan bruke til å nøste opp historien.

Ettersom jeg bare har lest noen få sider litt her og der i boka, så kan jeg ikke si noe om den, men jeg kan si at filmen er godt laget og med godt skuespill.

Det var rart å se John C. Reilly i en slik seriøs rolle, men på en merkelig måte funket han. Tilda Swinton spiller ikke uvanlig utrolig godt, og Ezra Miller klarer å portrettere en kald og følelsesløs gutt veldig bra. Du kan risikere å bli forvirret i begynnelsen av filmen, ettersom de hopper mye mellom fortid og nåtid, men det gjevner seg ut etter hvert.Jeg vet ikke helt om jeg skal få sympati med denne slitne og oppgitte moren Eva fremstår som, eller den usympatiske lille gutten Kevin er. Det viser seg fort at Eva nærmest forakter sin egen sønn, noe som Kevin legger godt merke til. Det monsteret Kevin fremstår som er kanskje noe han har vært helt siden han lå i magen til sin mor, eller er dette noe han har utviklet seg til å bli ettersom hans egen mor gir tydelig tegn på at hun lengter tilbake til tiden før hun fikk han?Det er mange spørsmål i denne filmen du egentlig aldri får svar på, noe som gir deg lyst til å lese boken. Jeg får også følelsen av at Eva er den misforståtte, og er den eneste som ser hvem Kevin virkelig er.

Når det gjelder filmvinkler og redigeringen, er dette gjort på en utrolig god måte. Du kan føle distansen mellom karakteren selv om de sitter rett ved hverandre. Du kjenner også irritasjonen og spenningen i tilværelsen ved fine nærbilder og god bruk av musikk og lydeffekter. Fargene står i god stil til dette, og gjør at hele filmen rett og slett virker ekkel (ikke nødvendigvis en dårlig ting).Det er vanskelig å si at denne filmen ikke er ubehagelig samtidig som du ikke kommer til å angre på at du har sett den. Hele filmen er like uforutsigbar som Kevin selv, og det er definitivt en av de bedre filmene fra 2011. Det blir vanskelig å se på Ezra Miller som et ordentlig menneske, etter dette.

Jeg vil gi filmen en sterk 5'er. Ingenting mer å si på det.

Sjekk ut traileren:

0 KOMMENTARERNAVNET DITT

Her kan du skrive hva som
helst om deg selv. Her kan
du skrive hva som helst
om deg selv. Håper dere
liker designet.

KATEGORIER
ARKIV
hits